Hur har andra gjort?

Här kan du ta del av hur andra skolor har arbetat med några av uppdragen som finns på Make a difference.
 
Elever på Lindsbladsskolan, Skänninge, visar upp sina idéer hur man ska få fler att åka kollektivt och tänka på miljön genom att göra resan till en upplevelse.
Elever i år 6 på Hedeskolan Kungsbacka har jobbat med ett uppdrag i FramtidsFröns inspirationsmaterial Make a difference om hur de ska får fler att ta tåget. Eleverna Julia T, Ellie, Ella och Louise har gjort en film där de visualiserar framtidens SJ med olika sätt som förhöjer upplevelsen och viljan att ta tåget.
Toleredsskolan Grundsärskola Lejonet arbetade med Älvstranden Utvecklings uppdrag kring att spåna fram nya sätt att ta sig över Göta älv. Här kan du ta del av deras inspirerande arbete! Klicka här!
Produktidéer från elevutställningen i samband med Miljörallymässan på Flygvapenmuseum Linköping 2012.

Elever från Åtvidaberg har jobbat med Göteborg & Co:s uppdrag hur man minskar nedskräpning i samband med olika event. Eleverna tog ner dilemmat på lokal nivå och ville hjälpa Åtvidabergs FF med att minska nedskräpning i samband med deras hemmamatcher. Eleverna gjorde modeller av nya innovativa papperskorgar. På bilden intill kan ni se en modell av Zlatan, här kan man slänga skräp i  Zlatans näsa.
På bilden intill visar en annan elev från Åtvidaberg sin innovativa modell av en papperskorg. Han har skapat en groda, när man vevar öppnar sig grodans gap och man kan kasta ner sitt skräp. Genom att kasta skräp i den här papperskorgen, så kan man få en rolig upplevelse och på så sätt få människor att vilja kasta ännu mer skräp och således minska nedskräpningen.

Här visar elever från Folkungsskolan i Linköping sina produktidéer från elevutställningen i samband med Miljörallymässan på Flygvapenmuseum Linköping 2012. De har arbetat med att utveckla hjälpmedel för människor med funktionsnedsättningar.

På bilden intill syns en produktutveckling av en nyckelhållare för personer med reumatism. Nyckelhållaren ska göra det enklare att greppa nyckeln och på så sätt underlätta att låsa och låsa upp.